Impérialisme

“We moeten meer militair ingrijpen in Syrië” zeggen verschillende politieke leiders vandaag. Maar is dat de oplossing? Is oorlog niet juist één van de oorzaken van het probleem? Met Comac schreven we hierover een brochure. Over de noodzaak om te investeren in vrede in plaats van oorlog. Om ons te verzetten tegen de oorlogspolitiek van onze regering. Om te stoppen met de aankoop van gevechtsvliegtuigen. Hier online te lezen. ‪#‎geengevechtsvliegtuigen‬

Event
Date: 
zondag 20 december 2015

Binnen 2 weken is het semester afgelopen.
Naar gewoonte doen we elk semester opnieuw een algemene ledenvergadering, dit om een moment te hebben dat heel Comac Antwerpen bij elkaar komt.

Hieronder vinden jullie het programma van de dag. Het belooft interessant en plezant te worden!

Programma:
11:00 - 13:00 vorming imperialisme. 
Een inleiding tot imperialisme, verder uitgebreid met een analyse op wat er momenteel speelt in het Midden-Oosten. Zeer belangrijke en actuele vorming!

13:00 - 14:00 middageten
Wij voorzien stokbrood, groenten en beleg en dan maken we allemaal gezellig samen onze smos dit voor een bijdrage van +/-2 euro.

14:00 - 15:00 evaluatie
Onze werking draait op de inbreng van onze leden. We kunnen moeilijk proberen democratie verkopen zonder dit zelf toe te passen, daarom is het voor ons zeer belangrijk dat jullie allemaal een evaluatie sturen met kritiek op het voorbije semester (deze link wordt toegevoegd)

15:00 - ... Posterkunst
We eindigen met een kunstig ideetje waarmee we actie willen voeren, iedereen is welkom om hier nog aan mee te werken! 
Zij die liever eindigen met een gezelschapsspel, pak er zeker 1 mee en laat ons er een gezellige namiddag van maken.

De federale regering wil de verouderde F-16 gevechtsvliegtuigen vervangen. De kosten lopen op in de miljarden. Doel van de operatie: deelnemen aan militaire interventies van de NAVO. Een onbegrijpelijke keuze om miljarden te investeren in oorlog terwijl er op alles wat sociaal of ecologisch is, bespaard wordt.

Subscribe to RSS - Impérialisme