Comac Studenten

De verkiezing van Trump, de Brexit, de aanhoudende crisis, de aanslagen in Berlijn, Nice en Brussel, de groeiende armoede, een onderwijs dat almaar schraler en meer elitair wordt, de torenhoge jongerenwerkloosheid, het in vraag stellen van de vrije meningsuiting en de rechtstaat, de commercialisering van cultuur, het bagatelliseren van seksisme en racisme en een op hol geslagen klimaat...

Op 25 mei komt president Trump naar België  voor een NAVO-top. Premier Charles Michel reageert enthousiast, maar meer dan 20.000 mensen toonden al interesse in een grote protestmars tegen dat bezoek.

Event
Date: 
zondag 3 april 2016 tot vrijdag 8 april 2016
Event
Date: 
maandag 28 maart 2016 tot zaterdag 2 april 2016
Het zou de rijkste regering ooit worden: Trumps kabinet bulkt van de ultra-rijke multimiljonairs en zelfs miljardairs zoals hijzelf. Bijna elke benoeming die Donald Trump sinds zijn verkiezing in november bekend maakte, is uiterst controversieel. Oorlogszuchtige generaals, verdoken aanhangers van de Ku Klux Klan, een hersenchirurg die gelooft dat het enige correcte geschiedenisboek de Bijbel is. Maar vooral veel, ontzettend veel geld: minstens 13 miljard dollar in totaal. Wat betekent zo’n Graaikabinet XXL voor de werkende mensen?
De KU Leuven en de UGent reiken een eredoctoraat uit aan Angela Merkel. Een groeiend deel van de bevolking neemt echter steeds meer afstand van het beleid van Merkel en de Europese Unie dat de ongelijkheid in de hand werkt en het wantrouwen voedt. Veeleer dan Europa te redden van het opkomende rechts-populisme, is Angela Merkel wellicht zelfs een deel van de oorzaak ervan.
"Een vermogensbelasting verwarren met een belasting op de hoogste inkomens en denken dat flexibiliteit meer vrijheid betekent voor werknemers, de voorzitter van Jong VLD weet duidelijk niet waarover hij spreekt." Olivier Goessens, ondervoorzitter van Comac, reageert op de aantijgingen van Maurits Vande Reyde (Jong VLD) over het programma van PVDA.

“Samen studeren om samen te slagen”, dat is het moto van de collectieve blokken die worden georganiseerd door Comac, de studentenbeweging van de PVDA, die meer dan 100 studenten verzamelt op twee locaties tussen Kerstmis en Nieuwjaar. “Het gaat over een initiatief van wederzijdse hulp en solidariteit, maar het is ook een politieke kwestie”, legt Max Vancauwenberge, de organisator, uit.

Event
Date: 
donderdag 15 december 2016

Beste leden,

Gedurende het hele semester hebben jullie kennis gemaakt met onze basisgroepen. Kleine, wekelijkse vergaderingen, waar we discussiëren over de actualiteit, nadenken over een andere en betere wereld en waar we dat omzetten in actie. Het is ook een manier om doorheen het jaar, permanent je mening te uiten over de werking van de organisatie (en niet wachten tot op het einde van het jaar om dat eens te doen). Hopelijk is dat voor jullie een even leerrlijke ervaring geweest als voor ons. 

Wij nodigen jullie daarom graag uit op onze algemene ledenvergadering om de andere leden te leren kennen, jullie ervaringen uit te delen en de rest van het bestuur van Comac VUB te leren kennen. We doen dit van 18u tot 20u via een vorming over 'Wat is Comac'. Met Comac trachten wij de wereld te begrijpen om haar te veranderen. We gaan dus de elementaire begrippen trachten mee te geven van het Marxisme via deze vorming.

Nadien zijn jullie ook van harte welkom op ons Kerstfeestje. Tot dan!


Locatie: G.1.021VUB Campus Etterbeek, Pleinlaan 2, 1050 Elsene.

Tijd en datum: Donderdag 15 december van 18uur tot 21uur. 

PERSBERICHT - KU Leuven helpt Israël met illegale ondervragingstechnieken. Eindelijk een spoor van humor in de communistische krant Solidair.” Zo tweette Rik Torfs, rector van de KU Leuven als reactie op  een kritisch artikel over het omstreden onderzoeksproject LAW-TRAIN. Seppe De Meulder van het nationaal bestuur van Comac vraagt zich af wat er grappig is aan een samenwerking met schenders van mensenrechten.


Beste rector,

Pagina's

Subscribe to RSS - Comac Studenten